This site is not supporting IE11. Please upgrade or use another browser for the best results.

Binnen de afdeling Logistics Customer Service zijn wij op zoek naar een collega die onderdeel wil zijn van een enthousiast team waar geen dag hetzelfde is. Je acteert in deze rol als Fibrant’s aanspreekpunt voor klanten en logistieke service providers. Dit team van vier collega’s richt zich onder andere op het transport en de planning van onze producten caprolactam, anon en ammoniumsulfaat naar B2B-klanten binnen en buiten Europa. Hoog in het vaandel staan veiligheid, kwaliteit en vanzelfsprekend het tijdig beleveren van onze klanten.

De rol van Logistics Customer Service Employee

Vanuit jouw opgedane ervaring, bijt jij je vast in jouw werkpakket en wil jij graag het grotere geheel begrijpen. Je zorgt dat deadlines behaald worden en anticipeert en/of reageert op verstoringen in de supply chain keten zodat de klant een tevreden klant blijft. Samen met jouw team ben je verantwoordelijk voor het gehele Order-To-Cash-proces en draag je zorg voor een betrouwbare, efficiënte en correcte orderafhandeling

  • Je monitort de performance van onze logistieke service providers, met een focus op ‘On time, In Full’ (OTIF).
  • Je bent communicatief sterk in de Nederlandse- en Engelse taal en hebt dagelijks contact met klanten, vervoerders, service providers, warehouses, Sales Managers en andere interne afdelingen.
  • Je organiseert het outbound transport (via rail, zeevaart, weg en intermodaal) naar de klanten voor verschillende Fibrant-producten.
  • Jij draagt bij door onder andere te zorgen voor de juiste, tijdige en volledige SAP-afhandeling en dat afspraken worden nageleefd.
  • Je maakt deel uit van de supply chain organisatie, waar we constant zoeken naar verbeteringen door middel van projecten.
  • Vanuit jouw interesse en gedrevenheid werk je samen met andere disciplines en raak je daardoor goed bekend met de processen binnen ons bedrijf, zowel voor de kantooromgeving als de Fibrant-fabrieken en logistieke afdeling.
  • Uiteraard fungeer je ook als back-up binnen je eigen team, waarbij elk werkpakket toch nét even iets anders is.

 

Jij en Fibrant

Je bent een positief ingesteld persoon die eigenaarschap durft te nemen en zaken vanuit verschillende invalshoeken bekijkt. Je hebt een onderzoekende houding en bent een echte teamplayer. Je acteert op HBO werk- en denkniveau. Daarnaast heb je al een aantal jaren werkervaring opgedaan in een soortgelijke rol. Ervaring met SAP ERP is een plus, maar geen must. Een inwerkprogramma en training on-the-job zijn sowieso onderdeel van jouw start binnen het team.

We geloven dat ieders unieke talenten ons als geheel sterker maken. Daarom zetten we sterk in op het ontwikkelen van talenten en inzicht creëren in talenten. Dit doen we door onze interne Onboarding, de Vibrant Expedition, het inzetten van interne talentcoaches met behulp van tools zoals Management Drives. Naast genoeg ruimte voor persoonlijke ontwikkeling biedt Fibrant ook mogelijkheden om aan je fysieke gezondheid te werken. Zo openden we onze Fibrant-fitness en organiseren we iedere donderdag een Fibrant-bootcamp.

Werken bij Fibrant

Als Logistics Customer Service Employee maak je onderdeel uit van onze supply chain organisatie op ons hoofdkantoor in Urmond. Afhankelijk van jouw werkervaring biedt Fibrant een salaris van 45.000-60.000 EUR bruto per jaar (op basis van 40 uur). Daarnaast kent Fibrant aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een flexibel persoonlijk budget, in te zetten voor bijvoorbeeld extra verlofdagen of een extra betaling. Ook bieden we de mogelijkheid om 1-2 dagen per week structureel vanuit thuis te werken.

Over Fibrant

Fibrant biedt oplossingen voor een wereld in transitie naar een duurzame economie. Onze verantwoordelijkheid gaat verder dan de producten die we maken. We zetten ons in om meerwaarde te creëren: voor onze medewerkers, onze stakeholders en de samenleving. Door samen te werken met onze ketenpartners en te focussen op innovatie, verkleinen we onze ecologische voetafdruk. Zo onderscheiden we ons. We zijn ervan overtuigd dat de chemische industrie een belangrijke bijdrage zal leveren aan een duurzamere wereld. Om onze klimaat neutrale ambities waar te maken, zijn we bereid om stevige beslissingen te nemen. Ons solide verleden bepaalt onze toekomst. Onze betrokken medewerkers helpen ons onze ambities waar te maken. Dat noemen we Future Forward Chemistry. 

Procedure

Herken je jezelf in deze rol en spreekt het Fibrant-verhaal jou aan? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Reageren kan tot 19 december 2022. Solliciteer direct via onze website met jouw CV en motivatie.

Bij vragen over de rol of de procedure kun je contact opnemen met de Business Partner People & Culture voor deze vacature, Mikela Boesten via careers@fibrant52.com Referentiechecks (indien van toepassing), een ontwikkelassessment en een Management Drives profiel maken onderdeel uit van onze werving- en selectieprocedure. In het geval van referentiechecks, informeren we je vooraf.

Apply now

Please use the form below to send your application:

  • *This field is required
  • **File must be PDF or DOC(X), less than 4MB

Get in touch

You will find yourself working in a true partnership that results in an incredible experience, and an end product that is the best.

Email us at