This site is not supporting IE11. Please upgrade or use another browser for the best results.

Nieuws 1-3-2021: Helaas hebben we bij Fibrant niet alleen te maken met quarantaine als gevolg van covid-19, maar ondervonden we deze strenge maatregel ook op onze Fibrant-vacaturepagina! Door technische problemen op onze website, misten we jouw enthousiaste reactie op vacatures en ging alle informatie verloren. Gelukkig is het probleem verholpen en delen we nogmaals onze vacatures. We staan te popelen om je te leren kennen! Stuur bij interesse jouw cv en motivatie (nogmaals) naar careers@fibrant52.com of solliciteer via het antwoordfomulier op de website.

Binnen de afdeling Accounting & Reporting zijn we op zoek naar proactieve officer die onderdeel wil zijn van een enthousiast team dat hard werkt aan het Finance Team van de toekomst. Naast jouw opgedane ervaring, kijk je graag buiten de gebaande paden van jouw functieomschrijving en ben je leergierig om jouw kennis uit te breiden. Ook wil je graag aan tafel zitten als gesprekspartner van de verschillende disciplines binnen Fibrant, om jouw collega’s (proactief) te voorzien van informatie die hen kan helpen in het nemen van beslissingen of het succesvol laten verlopen van projecten.

Verantwoordelijkheden

Samen met je collega’s van het Accounting & Reporting-team ben je verantwoordelijk voor een juiste, tijdige en volledige registratie van onze financiële administratie. Je bent hierbij samen met jouw team verantwoordelijk voor de maand- en jaarafsluitingen. Je bent gedreven om zaken tot de bodem uit te zoeken, zorgt dat deadlines behaald worden en anticipeert op verstoringen in de planning zodat je tijdig kunt bijsturen. In deze rol verzorg jij ook diverse analyses, neem je deel in projecten en ben je constant op zoek naar verbeteringen in bedrijfsprocessen om de efficiency te vergroten.

Je toont interesse in de lopende zaken binnen Fibrant en verwerft zo kennis van de andere afdelingen. Daardoor ben je ook in staat om proactief problemen te identificeren in verschillende bedrijfsprocessen die de financiële en bestuurlijke rapportage beïnvloeden. Je brengt advies uit en fungeert hierbij als business partner voor verschillende afdelingen. Binnen het team heb je inzicht in elkaars sterktes en kennis over de verschillende onderdelen en onderwerpen binnen Accounting & Reporting. Je viert samen successen met je collega’s en helpt elkaar door feedback te geven. Uiteraard fungeer je ook als back-up als één van jouw collega’s geniet van een welverdiende vakantie omdat je kennis hebt opgedaan van elkaars werk.

Achtergrond en ervaring

Je hebt 1-3 jaar werkervaring in de rol van Accounting & Reporting Officer of een vergelijkbare rol en je wilt jezelf hierin graag verder ontwikkelen. Je bent analytisch ingesteld, hebt een onderzoekende en nieuwsgierige houding en een hands-on mentaliteit. Je communiceert met gemak met de rest van de organisatie en externe partners. Je bent in staat om de juiste financiële adviezen over te brengen naar andere (niet-financiële) afdelingen. Ook ben je iemand die continu wil verbeteren. Je bent in het bezit van een HBO- of WO diploma in de richting Finance of Accounting en hebt daarnaast al een aantal jaren werkervaring opgedaan in een soortgelijke rol.

Over Fibrant

Fibrant werd opgericht in 1952. Sinds oktober 2018 maken wij deel uit van de Highsun Group uit China. Onze organisatie ontwikkelt, verbetert en verkoopt wereldwijd Caprolactam, Ammoniumsulfaat en hun bijproducten. We hebben productiefaciliteiten in Geleen en China. Bedrijven in de automotive, textiel- en agrarische industrie gebruiken onze hoogwaardige materialen in diverse toepassingen. Dit varieert van voedselverpakkingen tot outdoor kleding en minerale kunstmest. In Nederland werken 350 medewerkers, verspreid over het hoofdkantoor in Urmond en de Chemelot-site in Geleen. Wij staan voor ’pure chemistry’. Dat verwijst in de eerste plaats naar het technologische productieproces waar wij patenten op hebben. Daarnaast verwijst het naar de samenwerking tussen onze medewerkers. Pure chemie!

Wat biedt Fibrant?

Fibrant biedt een fulltime job (80% is bespreekbaar) in een leuk team. Er is oog voor een goede balans in jouw activiteiten en de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in jouw vakgebied of er buiten. Je werkt afwisselend thuis en vanuit het hoofdkantoor in Urmond. Bij Fibrant geloven we onvoorwaardelijk in vakmanschap. We zijn ervan overtuigd, dat onze mensen het verschil maken. We beperken onze medewerkers niet tot louter hun functiebeschrijving. Iedereen wordt uitgenodigd en gestimuleerd om nét dat stapje extra te zetten. Een bevrijdend concept waarbij medewerkers verantwoordelijkheid krijgen en nemen. Dat leidt tot ontwikkelmogelijkheden op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Wij werken veilig en houden rekening met elkaar. Wij hechten waarde aan een cultuur van vertrouwen waarin wij allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Wij doen dingen op de Fibrant manier: met passie, eigenaarschap en door te bouwen op sterktes.

Het arbeidsvoorwaardenpakket omvat een competitief salaris en andere secundaire salariscomponenten (waaronder een flexibel inzetbaar persoonlijk budget) binnen een multicultureel, innovatief, solide en internationaal onderscheidende onderneming.

Procedure

Herken je jezelf in bovenstaand verhaal en spreekt jou dit aan? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Bij vragen kun je contact opnemen met de manager Accounting & Reporting, Wietse Walda wietse.walda@fibrant52.com, M + 31 6 25713228.

Stuur jouw CV en motivatie naar de Business Partner People & Culture voor deze vacature, Nadine Marchal, careers@fibrant52.com

Apply now

Please use the form below to send your application:

  • *This field is required
  • **File must be PDF or DOC(X), less than 4MB

Get in touch

You will find yourself working in a true partnership that results in an incredible experience, and an end product that is the best.

Email us at