Operations Leader

Til jij jouw team naar een hoger niveau? Dan ben jij onze nieuwe Operations Leader

Jij gaat met plezier naar je werk als jij mensen kunt motiveren en inspireren. Je wilt ze met jouw enthousiasme stimuleren veilig te werken en hun verantwoordelijkheid te nemen. Vanzelfsprekend geef je daarin zelf het goede voorbeeld. En niet alleen dat: je vindt het heerlijk tussen je mensen in te staan en als één team de productieplanning te realiseren. Zo werken jullie samen aan een prettige en professionele werkomgeving.

Verantwoordelijkheden

Jouw eerste prioriteit: veiligheid

Twee aspecten van jouw functie zijn zo mogelijk nóg belangrijker dan productieplanning. Op de eerste plaats heeft veilig werken in onze organisatie altijd prioriteit. Uiteraard mag jij van je medewerkers verwachten dat ze hun gezonde verstand gebruiken. Toch is het jouw taak om onze veiligheidsnormen op de werkvloer uit te dragen en te laten zien wat dat in de dagelijkse praktijk inhoudt. Zie je dingen die niet goed of soepel gaan, dan wijs je medewerkers daarop. Dat doe je natuurlijk in je eigen ploeg, maar ook daarbuiten.

Veilig werken stimuleren, betekent bijvoorbeeld dat je:

  • werkzaamheden vrijgeeft met werkvergunningen;
  • regelmatig rondgangen maakt door de fabrieken;
  • rapporteert over onveilige situaties;
  • zorgt voor orde en netheid in de installaties en naleving van milieu- en veiligheidsvoorschriften.

Jouw tweede prioriteit: eigenaarschap

Als Operations Leader ben je verantwoordelijk voor een goede personele bezetting van jouw ploeg. Zowel nu als in de toekomst. Dat betekent onder meer dat je jouw medewerkers beoordeelt. Daarnaast stimuleer je ze zichzelf te blijven ontwikkelen. Dat doe je samen met onze Learning Academy. Maar het allerbelangrijkste is dat jij ze stimuleert zich eigenaar te voelen van hun werk. Ze moeten verantwoordelijkheid nemen. Ze moeten actief zoek naar oplossingen voor productievraagstukken. Ze moeten bijdragen aan een cultuur van vertrouwen. Door samen te werken met collega’s binnen en buiten de ploeg, door anderen te helpen en door elkaars kracht te benutten. Alleen zo draagt jouw team bij aan een succesvolle toekomst voor Fibrant.

Over Fibrant

Fibrant is een wereldwijde producent en leverancier van hoogwaardige producten en diensten. Het bedrijf, met het hoofdkantoor gevestigd te Sittard (Nederland) is erop gericht de onbetwiste marktleider te zijn op het gebied van caprolactam en zijn bijproducten. Als werkgever van meer dan 1.200 medewerkers verspreid over 3 continenten, heeft het productiefaciliteiten in Europa, China en de Verenigde Staten.
Op het Chemelot terrein in Geleen staan een zevental fabrieksinstallaties.

Fibrant heeft een totale productiecapaciteit van ruim 900.000 ton caprolactam en ruim 1.500.000 ton ammoniumsulfaat per jaar. In 2014 bedroeg de omzet 1.700 miljoen euro. Fibrant is opgericht in 1952 en is in juli 2015 onderdeel van ChemicaInvest geworden als afsplitsing van DSM. Voorheen was het bedrijf volledig eigendom van DSM onder de naam DSM Caprolactam.

Opleiding en ervaring

Wil jij onze Operations Leader worden, dan beschik je verder over de volgende kwaliteiten:

  • Je hebt minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring in de chemische procesindustrie;
  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau;
  • Je bent minimaal in het bezit van een Vapro C-diploma;
  • Je bent resultaatgericht, besluitvaardig en weet prioriteiten te stellen.

Wat bieden wij jou

Bij Fibrant zijn we ervan overtuigd dat onze mensen het verschil maken. Wij belonen hen met een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. We dagen onze mensen uit om een extra inspanning te leveren. De organisatie biedt ruim voldoende uitdaging en mogelijkheden tot doorstroming in de toekomst. Wij werken veilig, houden rekening met elkaar en bouwen op elkaars krachten voor het succes van ons bedrijf.

Procedure

Als jij jezelf herkent in ons verhaal en de functie spreekt je aan, dan ben jij een ideale kandidaat. Wij zien je sollicitatie graag tegemoet. Stuur je CV en motivatie via e-mail naar Approba: info@approba.com.

Reageer nu

Vul het formulier hieronder in om u aanmelding te versturen

*Dit veld is verplicht.

**Bestand moet een PDF of DOC(X) zijn, kleiner dan 4Mb.