Chef van Dienst

Ben jij diegene die, samen met zijn ploeg, Fibrant verder naar de top kan brengen op het gebied van veiligheid en het realiseren van de productieplanning?

Binnen de afdeling productie hebben we een vacature voor een Chef van Dienst die leiding geeft aan een ploeg operators in een 5-ploegen continu rooster. Bouwen op elkaars sterktes, vakmanschap en passie staan voorop binnen Fibrant. Ook in de functie van Chef van Dienst verwachten wij deze elementen dagelijks terug te zien.

Verantwoordelijkheden

Als Chef van Dienst bij Fibrant heb je een bijzonder veelzijdige rol die zich richt op 3 pijlers: veiligheid, productie en duurzaamheid.

Veiligheid

De belangrijkste verantwoordelijkheid in je rol is de veiligheid van je medewerkers op de ploeg en iedereen in je huisbaasgebied. Dit betekent onder andere:

  • Vrijgave van werkzaamheden m.b.v. werkvergunningen en het stellen van aanvullende voorwaarden indien noodzakelijk.
  • Regelmatig SHE-audits/inspecties uitvoeren en rapporteren van onveilige situaties.
  • Zorgdragen voor orde en netheid in de installaties en voor het naleven van milieu- en veiligheidsvoorschriften.

Productie

Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de afgesproken productiedoelen volgens de vereiste specificaties en geldende werkprocessen. Je zorgt in samenwerking met je collega Chefs van Dienst voor optimale continuïteit van de productie over de diensten heen.

Je bespreekt complexe storingen en het plan van aanpak met het productiemanagement (inclusief de te nemen veiligheids- en milieumaatregelen).

Duurzaamheid

In deze rol draag je zorg voor kwalitatief en kwantitatief goede personele bezetting van de ploeg op de korte en lange termijn door:

  • het stimuleren, ontwikkelen en beoordelen van je medewerkers.
  • het op niveau brengen, houden en vergroten van het kennisniveau van je team in samenwerking met onze CAP Learning Academy.
  • samen met je collega’s en productiemanagement de doorstroom van talent te organiseren en nieuwe instroom te plannen.
  • het initiëren en stimuleren van een cultuur van vertrouwen binnen Fibrant, met als speerpunten passie, eigenaarschap en bouwen op sterktes.

Over Fibrant

Fibrant is een wereldwijde producent en leverancier van hoogwaardige producten en diensten. Het bedrijf, met het hoofdkantoor gevestigd te Sittard (Nederland) is erop gericht de onbetwiste marktleider te zijn op het gebied van caprolactam en zijn bijproducten. Als werkgever van meer dan 1.200 medewerkers verspreid over 3 continenten, heeft het productiefaciliteiten in Europa, China en de Verenigde Staten.
Op het Chemelot terrein in Geleen staan een zevental fabrieksinstallaties.

Fibrant heeft een totale productiecapaciteit van ruim 900.000 ton caprolactam en ruim 1.500.000 ton ammoniumsulfaat per jaar. In 2014 bedroeg de omzet 1.700 miljoen euro. Fibrant is opgericht in 1952 en is in juli 2015 onderdeel van ChemicaInvest geworden als afsplitsing van DSM. Voorheen was het bedrijf volledig eigendom van DSM onder de naam DSM Caprolactam.

Opleiding en ervaring

Heb je meerdere jaren leidinggevende ervaring in de chemische procesindustrie? Heb je een HBO werk- en denkniveau? Ben je minimaal in het bezit van een Vapro C-diploma? Ben je resultaatgericht en besluitvaardig? Weet je prioriteiten te stellen en focus aan te brengen? Weet je door je enthousiasme en gedrevenheid mensen te motiveren en te inspireren om een bijdrage te leveren aan een prettige en professionele werkomgeving? Staan veiligheid en compliance hoog in je vaandel?

Dan ben jij onze ideale kandidaat en zien we je sollicitatie graag tegemoet!

Wat bieden wij jou

Bij Fibrant zijn we ervan overtuigd dat onze mensen het verschil maken. Wij belonen hen met een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. We dagen onze mensen uit om een extra inspanning te leveren. De organisatie biedt ruim voldoende uitdaging en mogelijkheden tot doorstroming in de toekomst. Wij werken veilig, houden rekening met elkaar en bouwen op elkaars krachten voor het succes van ons bedrijf.

Procedure

Als je jezelf herkent in bovenstaand verhaal en jou dit aanspreekt, dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Dit kan door jouw CV en motivatie te mailen naar Approba via e-mail info@approba.comReageer nu

Vul het formulier hieronder in om u aanmelding te versturen

*Dit veld is verplicht.

**Bestand moet een PDF of DOC(X) zijn, kleiner dan 4Mb.