This site is not supporting IE11. Please upgrade or use another browser for the best results.

Binnen de afdeling Finance & Control zijn we op zoek naar een proactieve collega die onderdeel wil zijn van een enthousiast team dat hard werkt aan het Fibrant van de toekomst. We zijn ervan overtuigd dat de chemische industrie een belangrijke bijdrage zal leveren aan een duurzamere wereld. Samen met onze medewerkers en partners creëren we grondstoffen voor een wereld in transitie. Door te innoveren maken we het verschil en verkleinen we de ecologische voetafdruk. 

Binnen het Finance & Control-team kijken we graag naar de werkverdeling op basis van ieders talenten en interesses. Een aantal kerntaken zijn helder gedefinieerd en behoren tot ieders rol, daarnaast rouleren verschillende werkzaamheden. Bovendien zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden.

De rol van Junior Accounting Officer

Je bent in staat je vast te bijten in details maar overziet ook het grotere geheel. Je acteert daarbij als sparringpartner voor andere teamleden binnen Finance & Control.

Vanuit jouw opgedane ervaring bijt jij je vast in jouw werkpakket en wil jij graag het grotere geheel begrijpen. Collega’s kunnen hierdoor op jou en jouw inzichten bouwen.

 • Je wordt onderdeel van een gedreven team waarbij jouw kennis en inzichten waarde toevoegen aan de organisatie.
 • Samen met het team ben je verantwoordelijk voor maand-, kwartaal- en jaarafsluitingen. Je verzorgt het opstellen van verschillende financiële rapportages waaronder de Btw-aangifte
 • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor facturering en debiteurenbeheer, binnen deze rol onderhoudt je contacten met klanten en waarborgt zo tijdige betalingen.
 • Je fungeert als een belangrijk aanspreekpunt ten aanzien van de kredietverzekering, je zorgt voor een optimale verzekering van de debiteurenportefeuille en onderhoudt in die rol contact met interne afdelingen en kredietverzekeraars.
 • Je speelt een belangrijke rol in het treasury-proces waarbij je zorg draagt voor het verwerken/uitvoeren van bankbetalingen en operationeel contact onderhoudt met de verschillende banken.
 • Je ondersteunt verder bij het opstellen van forecasts en periodieke budgetrondes. Jij zorgt samen met het team voor het verkrijgen van de juiste informatie bij de betreffende afdelingen.
 • Uiteraard fungeer je ook als back-up als één van jouw collega’s geniet van een welverdiende vakantie omdat je kennis hebt opgedaan van elkaars werk.
 • Je bent gedreven om zaken tot de bodem uit te zoeken. Je stelt verbeteringen voor en adviseert de verantwoordelijke afdeling. Dit kan door analyses of een rol binnen een project.
 • Vanuit jouw interesse en gedrevenheid werk je afdeling overstijgend samen met andere disciplines en raak je daardoor goed bekend met de processen binnen ons bedrijf, zowel voor de kantooromgeving als de Fibrant-plants.

Jij en Fibrant

Je bent analytisch ingesteld, hebt een onderzoekende en nieuwsgierige houding en een hands-on mentaliteit. Je communiceert met gemak met de rest van de organisatie en externe partners. Je acteert op MBO+ werk- en denkniveau en bent in het bezit van een diploma in de richting Finance of Accounting. Daarnaast heb je bij voorkeur al een aantal jaren werkervaring opgedaan in een soortgelijke rol. Ervaring met SAP (FICO) is een pre.

Onze betrokken medewerkers helpen ons onze ambities waar te maken. Onze kernwaarden Connected, Responsible & No bullshit laten zien waar wij voor staan! We nemen verantwoordelijkheid, doen dit samen en we maken waar wat wij beloven. Voel jij dit ook? Twijfel dan niet langer en kom aan boord!

We geloven dat ieders unieke talenten ons als geheel sterker maken. Daarom zetten we sterk in op het ontwikkelen van talenten en inzicht creëren in deze talenten. Dit doen we door onze interne onboarding en het inzetten van interne talentcoaches met behulp van tools zoals Management Drives. Naast genoeg ruimte voor persoonlijke ontwikkeling biedt Fibrant ook mogelijkheden om aan de fysieke gezondheid te werken.

 

Werken bij Fibrant

Als Junior Accounting Officer kom je terecht in een ondernemend en divers team op ons hoofdkantoor in Urmond.

Afhankelijk van jouw werkervaring biedt Fibrant een salaris van 44.000-62.000 EUR bruto per jaar (op basis van 40 uur). Daarnaast kent Fibrant aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een flexibel persoonlijk budget, in te zetten voor bijvoorbeeld extra verlofdagen of een extra betaling. Ook bieden we de mogelijkheid om 1-2 dagen per week structureel vanuit thuis te werken.

Procedure

Herken je jezelf in deze rol en spreekt het Fibrant-verhaal jou aan? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Heb je vragen over de rol of procedure neem dan contact op met de Business Partner People & Culture Mikela Boesten  via careers@fibrant52.com

Referentie checks (wanneer van toepassing), een ontwikkelassessment en een Management Drives profiel maken onderdeel uit van onze werving- en selectieprocedure. In het geval van referentie checks word je hierover eerst geïnformeerd. Stuur jouw CV en motivatie via onze website.

Over Fibrant

Fibrant biedt oplossingen voor een wereld in transitie naar een duurzame economie. Onze verantwoordelijkheid gaat verder dan de producten die we maken. We zetten ons in om meerwaarde te creëren: voor onze medewerkers, onze stakeholders en de samenleving. Door samen te werken met onze ketenpartners en te focussen op innovatie, verkleinen we onze ecologische voetafdruk. Zo onderscheiden we ons. We zijn ervan overtuigd dat de chemische industrie een belangrijke bijdrage zal leveren aan een duurzamere wereld. Om onze klimaat neutrale ambities waar te maken, zijn we bereid om stevige beslissingen te nemen. Ons solide verleden bepaalt onze toekomst. Onze betrokken medewerkers helpen ons onze ambities waar te maken. Dat noemen we Future forward chemistry.

Apply now

Please use the form below to send your application:

 • *This field is required
 • **File must be PDF or DOC(X), less than 4MB

Get in touch

You will find yourself working in a true partnership that results in an incredible experience, and an end product that is the best.

Email us at